Steun de Stichting Natuurlijk Welzijn bij deze Doelstelling

Alternatieve Zorg Vergoed door Verzekeraars

Natuurgeneeskunde dient 100% vergoed te worden door de zorgverzekeraars. Want wat is keuzevrijheid in de zorg zonder de echte vrijheid van de keuze tussen chemisch middelen of een natuurlijk product of behandelmethode? Echte keuzevrijheid, daar staat de Stichting voor.

De Stichting probeert bewustzijn te creëren over natuurgeneeskundige zorg en goede informatie hierover te verspreiden. Ook de kosten en preventie spelen een belangrijke rol als het gaat over een betere samenwerking tussen de reguliere zorg en de alternatieve geneeswijzen.

 

Nederland wil Alternatieve Geneeskunde en supplementen terug in de basisvergoeding

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat met een onderzoek zien dat Nederlanders  een grote behoefte hebben aan de opname van alternatieve geneeskunde in de basisvergoeding. Homeopathie, Acupunctuur en Osteopathie worden bijvoorbeeld niet vergoed uit het basispakket. Mensen moeten hiervoor een aanvullende verzekering nemen, waarvan de kosten, als je het uitrekent, vaak hoger zijn dan de vergoeding die het oplevert. Een bizarre situatie. Als patiënt heb je geen vrijheid meer om te kiezen welke middelen of geneeskunde je wilt gebruiken. In Nederland kom je bij een arts en dan draait hij of zij, de veelal opgelegde en verplichte protocollen af en mag alleen verwijzen naar chemische geneesmiddelen.

Veel Nederlanders denken hier anders over en zijn het oneens met de vergoedingen.  Ze vinden dat Natuurlijke en Alternatieve of Complementaire Geneeskunde ook opgenomen moet worden in het basispakket van zorgverzekeraars.  Maar liefst 22 procent vindt dat dit voor alle Alternatieve Geneeskunde moet gelden en 38 procent voor één of enkele.

Verzekeraars vergoeden al jaren steeds minder Alternatieve Geneeswijzen, zelfs in de aanvullende verzekering. Stichting Natuurlijk Welzijn zet zich in voor 100% vergoeding uit de basisverzekering en praat met politici en verzekeraars.

Steun daarom onze Stichting met voor € 15,- euro per jaar.

 

Bron: CBS