Corona: kiezen we voor gemak of voor gezondheid?

Uit: Nr. 268, jul/aug 2020

Bent u bang voor het coronavirus? Bent u bang voor het griepvirus? Als u niet bang bent voor het griepvirus en wel voor het coronavirus, komt dat dan door de ziekte of door de angst die is aangewakkerd door de regering, het RIVM en de media? En een Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die vertelt dat er geen andere goed werkende middelen zijn dan vaccinatie?

En een minister die zegt dat we voor grootschalige bijeenkomsten toch echt moeten wachten op een vaccin?

 

En wat te denken van een inspectie door de NVWA, waarbij een arts uit het Noord-Limburgse Meyel een verbod krijgt voor het toedienen van zijn eigen protocol, namelijk een combinatie van hydroxychloroquine, het antibioticum azitromycine en zinkorotaat. Volgens de Inspectie mocht dit niet toegepast worden, omdat er niet bewezen is dat het werkt, althans niet officieel, want de arts had 10 patiënten behandeld, waarvan er 8 snel genezen waren. Maar dat geldt niet als bewijs. Vreemd.

Meerdere artsen hebben al hun verhaal op internet gezet over hoe je met suppletie, gezonde voeding en een gezonde leefstijl kunt voorkomen dat je dit virus krijgt, dan wel, als je het hebt, je er weer goed boven-op komt. Diverse filmpjes en andere informatie op YouTube, facebook, e.d. die over het opbouwen van immuniteit gaan, worden regelmatig verwijderd.

Wat de reden is, waardoor de overheid en het RIVM alleen inzetten op een vaccin is onbekend, maar op zijn minst voer voor speculatie. Laten we dit hier nu niet doen.

Vaccin?

Eigenlijk hoopt de overheid dus op een vaccin, waarmee dan alle gevaar geweken zou zijn. Echter, er zijn al eerste berichten over een mutatie van het virus geweest en dus zal het gemuteerde virus niet bestreden kunnen worden door dit nieuwe vaccin. En dan laten we maar buiten beschouwing dat die inentingen allerlei bijwerkingen kunnen hebben. Helaas wordt dit door de overheid niet vermeld. Laten we ons ervan bewust zijn dat wij proefkonijnen zijn, want veel studie naar veiligheid wordt niet gedaan. Zelfs WOB-verzoeken hierover worden niet beantwoord. Uit gelekte informatie blijkt dat de WHO afgelopen december heeft toegegeven dat vaccinaties niet veilig zijn. Er was inmiddels al zoveel bewijs dat ook niet meer vol te houden was dat ze wél veilig zijn. Wel zijn er mensen – o.a. dr. Judy Mikovits, die hier al eerder bekendheid aan gaven – de gevangenis ingegaan (zie ook https://stichtingvaccinvrij.nl/ en https://www.nvkp.nl/).

Eigen actie

Het is dus zaak om dan zelf maar voor je eigen gezondheid op te komen. Met alternatieve – vaak natuurlijke – middelen is het zeer wel mogelijk om ten eerste de weerstand sterk te verhogen en ten tweede om dit virus (ook gemuteerde vormen ervan) te bestrijden. Van bijvoorbeeld vitamine C zijn veel wetenschappelijke onderzoeken bekend waaruit de werking blijkt. Dr. Gert Schuitemaker heeft hier de afgelopen maanden in zijn nieuwsbrieven duidelijk gewag van gemaakt. Het werkt zowel preventief als curatief. Ook van vlierbessen­extract is duidelijk een sterk antivirale

werking wetenschappelijk aangetoond. Vitamine D3 in combinatie met vitamine K2 kan gevaarloos hoog gedoseerd worden* en heeft ook een duidelijk weerstandsverhogend effect. Verder zou quercetine prima ingezet kunnen worden, wel met zink erbij tegen de cytokinenstorm (= overreactie van het immuunsysteem) en selenium (zie ook https://zelfzorgcovid19.nl/ ). Vele kruiden, zoals vlierbessenextract, bevatten van nature quercetine en dat verklaart voor een deel hun werking. Ook knoflook, tijm, salie, oregano, gember, groene thee, zwarte bes en cranberry werken antiviraal. Eet verder biologisch en varieer met veel groenten. Vermijd stress en beweeg voldoende.

Het is bovendien verstandig de inname van suiker, koolzuurhoudende dranken, geraffineerde granen, rood vlees en zuivel (be-halve zure zuivel) te stoppen of in ieder geval zoveel mogelijk te beperken.

Door gezond te leven voorkom je om overgewicht te krijgen of obees te worden, heb je weinig kans om vroegtijdig chronisch ziek te worden of, als je al chronisch ziek bent, meer kans om echt te genezen. De meeste medicijnen zijn helaas geen geneesmiddelen, maar hooguit onderhoudsmiddelen met bijwerkingen als toegift.

Met een gezonde levenswijze hebben we geen vaccin nodig en kunnen we elkaar weer een knuffel geven. Dat is normaal en voor veel mensen misschien het nieuwe normaal en veel gezonder.

 

John Koezen

johnkoezen@gmail.com

0527 252365

 

* Gebruik in combinatie met bloedverdunners / antistollingsmiddelen alleen in overleg met een arts! (noot redactie).

 Kijk ook op onze site voor links naar interessante informatie.