Tunnels in de Vallei van de Bosnische piramides – wonderlijke effecten

Uit: Nr. 268, jul/aug 2020

Vijf piramides staan er in Bosnië en Herzegovina, een land iets groter dan Nederland. Vooralsnog stond Bosnië vooral bekend door de verschrikkelijke Balkanoorlog in de jaren negentig met namen van steden als Sarajevo, Mostar en Srebrenica. Gaat dit negatieve beeld nu ten goede veranderen?

Hoe introduceer je het bestaan van heuse piramides in Europa? Piramides zijn toch graven van Egyptische farao’s? Of is dat helemaal niet waar? Het gaat hier mogelijk zelfs om de hoogste piramide ter wereld (362 m). Is de zogeheten Zonpiramide het nieuwste wereldwonder? Ter vergelijking: de piramide van Cheops in Egypte meet 147 m.

In juni 2016 verzuchtte Aafke Douma (helderziend, -horend, -voelend, -wetend) in het Friese Joure tijdens een lezing door de Bosnische Amerikaan dr. Sam Osmanagich (de ‘ontdekker’ – in 2005 – van de Bosnische piramides) dat het tijd werd om zelf eens een kijkje te gaan nemen in Bosnië. Om die Vallei van de Bosnische piramides rond het stadje Visoko zelf te gaan ervaren. Zo gezegd zo gedaan…

Sindsdien is er van alles gebeurd, zijn er publicaties geweest in diverse bladen en hebben we lezingen gegeven door heel Nederland. Hierdoor hebben vele mensen zich aangesproken gevoeld om zelf naar Bosnië te gaan.

Energiemachine

Dr. Sam Osmanagich heeft geformuleerd wat volgens hem kenmerkend is voor deze merkwaardige Bosnische piramides:

1. Er zijn duidelijke geometrische piramideverhoudingen.

2. Alle piramides staan met één zijde exact naar het noorden.

3. Er is sprake van een bedekking met beton dat sterker is en vochtbestendiger dan huidig modern gefabriceerd beton.

4. Er zijn in de piramides met röntgen­technologie ondergrondse ruimtes te zien, tot op vele niveaus.

5. Er is sprake van tunnels onder de hele vallei, tientallen kilometers lang.

6. Water heeft grote invloed. Er loopt een rivier tussen de piramides door.

7. Er zijn energetische fenomenen waar te nemen, zoals de energiestraal (‘beam’) uit de top van de Zonpiramide. Nader onderzoek geeft nu aan dat er sprake is van ‘scalar waves’ of ‘teslagolven’ bij de top. Lijken deze piramides energie­machines te zijn?

Ravne-tunnelnetwerk

Voor vele bezoekers van de Vallei van de Bosnische piramides zijn juist de ondergrondse tunnels bij het dorpje Ravne het meest indrukwekkend. Onder deze hele vallei blijkt een tunnelnetwerk van tientallen kilometers te lopen.

Kort gezegd, is het volgende wat deze tunnels mede zo aantrekkelijk maakt:

• er is een constante elektromagnetische frequentie van 7,83 Hz (de ‘oorspronkelijke’ Schumannresonantie) en ook een frequentie van 28,4 kHz (ultrasound);

• er is een hoge concentratie van negatieve ionen;

• er is geen natuurlijke radioactiviteit, geen kosmische en geopathische straling, geen straling van mobiele telefoons en geen wifistraling.

Dit alles maakt het een uiterst gezonde omgeving om in te verblijven. Wetenschappelijk bewijs toont dat de omstandigheden in de tunnels het zelfhelend vermogen van iemand een fikse boost kan geven en zo allerlei klachten en ziektes kan helpen genezen. Honderden mensen hebben al laten weten dat na tunnelbezoek hun gezondheid is verbeterd.

Mogelijke verklaringen

Er zijn de afgelopen jaren verschillende medische studies gedaan, waaruit geconcludeerd kan worden dat een bezoek van een uur in de Ravne-tunnels, zowel hoge bloeddruk, een hoog glucosegehalte als stress vermindert. Ook verbetert het de werking, vorm, structuur van rode en witte bloedlichaampjes. Het ‘smelt’ toxische opslag in het lichaam. Er zijn vele persoonlijke reacties van bezoekers die verbeteringen aangeven rond bijv. bijholte-infecties en pijn tot aan parkinson-klachten en ook tumoren.

Je kunt dit fenomeen wetenschappelijk verklaren als een combinatie van factoren. Ten eerste door de aanwezigheid van piramide-energie: d.w.z. een gezond elektromagnetisch veld en ultrasound van 28 kHz, en een originele Schumannresonantie van 7,83 Hz. Ten tweede door hoge concentratie van negatieve ionen. Zoals de medische wetenschap weet, zijn negatieve ionen goed voor onze gezondheid, omdat ze in onze atmosfeer stof en microben reinigen, het zuurstofniveau in ons lichaam verhogen, en virussen en bacteriën doden. In onze huizen is de concentratie van negatieve ionen meestal laag, zo’n 100 per kubieke centimeter. In steden is dit rond 400, in dorpen rond 800, bij rivieren rond 1.500 en in bossen en in bergen zo’n 3.000 tot 5.000. In de Bosnische tunnels zijn waarden van 20.000-60.000 (en zelfs nog veel hoger) gemeten. Mede daardoor hebben ze een genezend effect.

Nog meer factoren: tien keer lagere natuurlijke radioactiviteit dan minimaal toegestaan (geigerwaarden), geen negatieve kosmische straling, geen aanwezigheid van mobiele telefoons, geen wifi.

Dus wanneer iemand de tunnels binnengaat, hebben de lichaamscellen geen vijanden en kunnen ze (mogelijk voor het eerst) echt hun werk doen. Het zelfhelende regeneratieproces begint en dit is natuurlijk de meest gezonde manier om het lichaam te laten genezen.

Heilzaam water

Er zijn verschillende tunnels ontdekt (zo’n 40 meter onder de grond) met water dat daar al heel lange tijd is. Bij conventionele analyse, zowel chemisch als microbiologisch, is de conclusie dat er geen virussen of schadelijke bacteriën aanwezig zijn. Andere analyses uit Slovenië en Japan (Emoto) laten zien dat dit water een zeer hoge vibratie in zich draagt, het heeft een prachtige hexagonale structuur. In andere woorden is dit energetisch geladen ‘heilzaam’ water.

De Ravne-tunnels staan dus bekend om hun wonderlijke effecten. Zelfs driehonderd meter diep onder de grond kun je merkwaardig genoeg ademen als op een frisse bergtop. Hoe kan dat? Het aanwezige water heeft bijzondere helende kwaliteiten. En bestaan we niet zelf grotendeels uit water?

Vele bezoekers hopen door de combi van tunnelbezoek en ‘piramidewater’-consumptie op een spoedige genezing van hun gebreken. Je begint aan het fenomeen van een spontane verjongingskuur te denken. Gaan deze Ravne-tunnels in Bosnië binnen afzienbare tijd een toeristische trekpleister worden?

Keramische stenen

Opvallend onderdeel van de Ravne-tunnels zijn de grote stenen die her en der gevonden zijn, meestal wat aan de zijkant van de gangen. Onderzoek wijst uit dat deze lichtbruine stenen bestaan uit keramisch gecreëerd materiaal, met een gladde buitenkant en van binnen één en al kristal. Ze blijken te liggen, precies op plaatsen waar ondergrondse waterstromen elkaar kruisen. Als er bijvoorbeeld water onder je huis stroomt, kan dat nadelig inwerken op de bewoners. Op deze wijze hier geplaatst in de tunnels, lijkt het negatief effect van ondergronds water te veranderen in juist een positief effect.

Een interessante ontdekking is dat artsen die de tunnels bezochten, aangaven dat deze verschillende stenen op organen lijken. In het begin van de tunnels is een steen te zien die enigszins op hersenen lijkt. Verderop lijken er vormen te zien van een hart, een long en een klier. De lever komt in beeld bij keramische steen K-1, het darmstelsel bij de enorme steen K-2 (2 x 1,5 meter). Overal zijn bankjes geplaatst zodat je daar rustig kunt vertoeven / mediteren.

Zou het kunnen dat, wanneer je dit gangenstelsel betreedt, er als het ware ‘scans’ worden gemaakt van onze lichaamsdelen? En zo op mysterieuze wijze het lichaam energetisch positief wordt beïnvloed? Is hier sprake van een onbekende gezondheids-stimulerende technologie, waar we, ondanks dat we dit (nog) niet begrijpen, nu van kunnen profiteren?

Op reis naar de Balkan

Gaat Bosnië nu inderdaad in een ander licht bezien worden? Dat velen zich uitgenodigd mogen voelen die merkwaardige locatie op de Balkan eens te gaan bezoeken, te onderzoeken en vooral te ondergaan. En dan naast de tunnels ook de vijf verschillende piramides Zon, Maan, Draak, Liefde, Aarde. Ze zijn zo genoemd door dr. Sam Osmanagich, geïnspireerd door zijn studies rond de Mayacultuur.

Rob Heiligers

www. NATUURLIJKCentrumBewustzijnenBloei.nl

NB: Tot oktober 2020 werkten Aafke Douma en Rob Heiligers, samen in de maatschap NATUURLIJK  Centrum Bewustzijn & Bloei. Na het overlijden van Rob, zet Aafke zelfstandig de praktijk voort.