Osteopathie, pijn door stijfheid

Pijn door stijfheid behandelen met Osteopathie

Uit: Nr. 249, mei/jun 2017

Pijn door stijfheid

Heb jij vaak last van pijn in spieren, gewrichten of wervels? En ervaar je dit vooral ’s ochtends bij het opstaan of als je lang hebt gezeten? Blijf hier niet langer mee rondlopen. Denk niet dat je er maar mee moet leren leven. Een osteopaat kan je klachten aanzienlijk verminderen of ze zelfs helemaal wegnemen.

Osteopathie opijn bij stijfheid
Osteopathie behandeling

Voor een goed functionerend lichaam is het noodzakelijk dat de vele spieren en gewrichten soepel bewegen. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er klachten ontstaan. Wat je in dat geval veel ziet, zijn rug- of nekpijn, schouderklachten, pijnlijke knieën of heupen. Pijn of overbelasting van een gewricht of spier kan als oorzaak hebben dat je te fanatiek hebt gesport, te zwaar getild, herhaaldelijke bewegingen hebt gemaakt of dat je een verkeerde houding hebt aangenomen. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem.

Doorbloeding herstellen

In een normale situatie herstelt het lichaam zichzelf. Maar wat als dit niet vanzelf gebeurt? Het is mogelijk dat de pijn aanwezig blijft door een verstoorde doorbloeding, waardoor er een slechte afvoer is van afvalstoffen. De osteopaat kan zorgen voor een optimale doorbloeding en beweeglijkheid in het gehele lichaam.

De behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd met de handen. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur en dergelijke. Het is een zachte, maar effectieve manier van behandelen die zelfs bij kinderen en baby’s kan worden toegepast.

Chronische pijn

Veel mensen hebben te maken met langdurige klachten aan de spieren en gewrichten. Bij aandoeningen als onder andere reumatoïde artritis, de ziekte van Scheuermann (= een afwijking in de wervelkolom; red.), fibromyalgie, bechterew en SLE (= een chronische (gewrichts)ontsteking; red.) zijn pijnlijke, stramme spieren en gewrichten typerend. De osteopaat kan u bij deze ziektebeelden van dienst zijn om de kwaliteit van leven te verbeteren. De behandeling is gericht op het herstel van de beweeglijkheid van het lichaam in zijn totaliteit. Osteopathie is daarom een waardevolle en veilige aanvulling op verschillende vormen van oefentherapie.

Brenda de Blaeij

info@beterosteopathie.nl