Het zelfgenezend vermogen

Uit: Nr. 234, nov/dec 2014

Ons zelfgenezend vermogen is veel groter dan wij beseffen. Dit artikel behandelt het zelf, eigenhandig, effectief aanpakken van pijn en ander ongemak bij mens en dier.

Zelfgenezend vermogenIn West- en Oost-Afrika, Indonesië, Centraal Amerika en India heb ik meermalen gezien dat een liefdevolle moeder of grootmoeder, bij haar door pijn of angst totaal overstuur geraakte kind, in een onwaarschijnlijk korte tijd die overweldigende emotie volledig en definitief wist te blussen. Ze deden dat steevast door hun ‘handige’ hand op de ‘basis’ van het kind te leggen, op het kruis dus. Dat doet kennelijk heel wat meer dan het gebruikelijke lieve troostend vasthouden, zoals wij dat gewend zijn.

Als je waar ook ter wereld bij een baby met pijnlijke darmkrampjes liefdevol en geconcentreerd je warme handen aan weerszijden van dat zere buikje legt, verdwijnt de narigheid als sneeuw voor de zon in 15 tot 30 minuten. Veel ouders doen dit intuïtief, in alle culturen. Daarna wel je handen goed afspoelen onder stromend water – liever nog in een bak water met veel zout of suiker stoppen – om de overgenomen diepe statische lading af te voeren die anders in je eigen lijf blijft hangen, met allerlei negatieve effecten.

We kennen allemaal het nare verschijnsel van oppervlakkige statische lading: wanneer je, als het vriest, de deurkruk van je auto aanraakt, een gespannen kat aait of een knetterende trui aantrekt en de vonken ervan afspringen in het donker.

In het westen is het fenomeen van de in onze ‘lichaamscondensatoren’ opgeslagen elektromagnetische energie, diepe statische lading, nog niet of nauwelijks bekend. Het ongewoon storende effect daarvan op o.a. onze bloed-, lymfe- en weefselvochtcirculatie doen wij af als ‘blokkades’, zonder daar een concreet beeld bij te hebben. Het ligt mij zwaar op de maag, ik heb een olifantspoot op mijn borst, ik heb het op mijn heupen, ik word daar doodziek van, krijg daar buikpijn van (zoals al die baby’s), wat heb je op je lever, wat zit je zo dwars zijn hier voorbeelden van.

In oosterse landen weet men dit al vele duizenden jaren. Zo wist men te overleven dankzij yoga, acupunctuur, acupressuur, jin shin jyutsu, shiatsu, enz.

Als je je handen vouwt, zoals bij bidden, stroomt de fysiologische elektromagnetische energie onbekommerd van de ene hand naar de andere hand en lichaamshelft, als het goed is. Trek je je handen 10 cm of meer uit elkaar dan voel je na enig oefenen dat er een elektromagnetisch veld ontstaat dat je handen weer naar elkaar toe trekt.

Je rechterhand (als je rechtshandig bent) werkt als de pluspool, je linkerhand als de minpool van een magneet; daar tussenin ligt het hart, het centrum van je handen, en dat luistert erg nauw! Iedereen kan effectief en optimaal gebruikmaken van deze ingebouwde kracht bij pijn, onrust, verdriet, woede, angst, twijfel, verbittering, heesheid, chronische bursitis (slijmbeursontsteking; red.), frozen shoulder, stotteren, lage rugpijn, menstruele pijn, tinnitus, koude voeten, enz.

Er is een Engelse uitdrukking: The proof of the pudding is in the eating; als je wilt weten hoe de pudding echt smaakt zul je hem zelf grondig moeten proeven / proberen. Dat geldt ook voor deze aanpak: niet maar half geloven, maar doen en blijven doen. De juiste techniek is hierbij essentieel: het hart van je rechterhand (als je rechts bent, anders dat van je linkerhand), op of boven de nare / pijnlijke plek houden om de negatieve lading eruit te trekken, de andere hand ertegenover, liefst op korte afstand, om het elektromagnetische veld zo sterk mogelijk te maken. Als je niet met je ontladende hand bij het getroffen gebied kunt komen, kan het ook andersom. Handen vochtig maken om de huidweerstand te doorbreken. Het kan door de kleding heen maar dat werkt wel als een storende isolator. Het hart van beide handen aan weerszijden op je buik / het babybuikje, op beide heupen, op je tepels, ook bij mannen en kinderen, is prima. Je rechterhand: hart op de navel, je schoot / kruis en je linkerhand op je rug of stuitje is perfect.

Je hebt nooit meer koude voeten als je je handen-hart bijvoorbeeld 15 minuten lang op je liezen legt, je voelt de grote bloedvaten daar wijd open gaan en je slaapt ontspannen in.

Wat zal / moet je daarbij voelen na een aantal keren oefenen?

Een naar akelig, pijnlijk, moe, brandend, stekend, verlammend gevoel in de ontladende hand, dat opklimt naar de pols, onderarm en elleboog. Dan beslist even stoppen om die arm te ontladen in water met zout bijvoorbeeld, anders gaat die lading weer net zo vlot je lijf in.

Bij zware hoofdpijn of migraine: Voor de wastafel gaan zitten met je natgemaakte ellebogen op de natte rand, met zout of suiker. Je handen aan weerszijden op je hoofd plaatsen en na 15 tot 30 minuten voel je de blokkade, opgehoopte diepe statische lading, zo de wasbak / het riool invloeien. Na 20.000 uur magnetiseren weet ik waar ik het over heb.

Op deze simpele manier, die overal toepasbaar is, kun je je eigen leven en dat van degenen die je dierbaar zijn, onwaarschijnlijk positief beïnvloeden in korte tijd.

Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, gewoon doen!

Dr. J. Sauter, arts

Oorspronkelijk gepubliceerd in De Natuur Uw Arts, 39e jaargang nr. 234 pagina 26, 2014