De ongekende mogelijkheden van ElektroAcupunctuur Therapie

Uit: Nr. 253, jan/feb 2018

Al sinds de start van mijn praktijk in 2000 werk ik met EAV oftewel ElectroAcupunctuur volgens Voll. De Duitse Arts Voll, had in 1953 ontdekt dat daar waar meridianen liggen de huidweerstand anders is en dat deze gemeten konden worden met microstroom. Hij ontwikkelde hiervoor een apparaat / methode, die tot op heden zijn naam draagt.

Wat kun je allemaal met EAV? Allereerst is daar natuurlijk de puntmeting op basis waarvan je een diagnose kunt stellen. In totaal bevinden zich 1450 acupunctuurpunten verspreid over het lichaam. Een EAV-therapeut die totaal met EAV werkt neemt hier standaard ongeveer 90-130 punten om er een beeld van te krijgen hoe alles werkt in het lichaam. Als hij allergieën / intoleranties vermoedt, kunnen ook deze getest worden met EAV. Verdere mogelijkheden zijn een uitgetest voedingsadvies en het testen van medicatie.

Sinds Volls vinding zijn er vele afgeleide vormen geweest – zoals o.a. Mora, Prognos, Vega, Bioresonantie, Rathera, etc. – maar tot op heden heb ik geen reden gezien om van de pure vorm – waarmee je zoveel kunt zonder computers, etc. – af te wijken. Gedurende enige jaren leid ik artsen, diëtisten en therapeuten op, zodat ze goed met AEV aan de slag kunnen.

In de afgelopen periode heb ik echter voor één van de toepassingen van EAV extra interesse gekregen, vooral ook omdat ik zie wat je er mee kunt bereiken. Het betreft hier de ElectroAcupunctuurTherapie (ET). Met ET werk ik met de meetstift of met een speciale roller. Je kunt ET inzetten, zowel orgaangericht als meridiaangericht. Orgaangericht kun je middels de meetstift of de roller het aangedane gebied of orgaan arceren (bekrassen) of berollen. Je werkt dan met een specifieke stroomfrequentie en een zelf door de cliënt te bepalen intensiteit. Uiteraard kan dit ook bij meridianen. De stroomsoort waarmee je werkt, is microstroom, vergelijkbaar met lichaamseigen stroom. Middels ET voeg je een stroompuls toe, zodat eventuele blokkades kunnen verdwijnen, weefsel versneld kan regenereren (mits de juiste bouwstoffen aanwezig zijn; dus wel kijken naar passende voeding en/of suppletie) en afvalstoffen beter kunnen draineren (mits er voldoende vocht aan­wezig is; mijn voorkeur hierbij is water).

In de afgelopen jaren heb ik tal van verschillende klachten / kwetsuren mogen behandelen. Zo was daar een marathon-loper met telkens gigantische krampaanvallen in zijn kuit. Daarnaast was de meniscus, volgens de specialist, aan een operatie toe. Masseren alleen hielp niet genoeg, daar de klachten bleven. Het berollen met de juiste stroomfrequentie had als resultaat dat de sporter weer kon gaan hardlopen. Hij loopt de marathons klachtenvrij, en de meniscus? Géén last meer van!

Ook heb ik recent nog een cliënt met jarenlange knieklachten mogen helpen. Het bezoeken van welke therapeut / arts / specialist dan ook mocht niet baten. Met ET was de knie goed te behandelen en verdwenen de klachten nagenoeg. Hij loopt al weer maanden pijnvrij.

Bij iemand met versleten wervels met uitstralingspijnen naar de benen werden de klachten door het toepassen van ET beheersbaar. ET is ook goed toe te passen bij whiplashklachten, muispolsen, tennisarmen, klachten aan de heup, RSI, etc. Eigenlijk het hele lichaam kan hiermee behandeld worden.

Kortom, de mogelijkheden van ET kunnen verder en verder herontdekt worden. Elke keer dat ik het mag toepassen, ben ik dankbaar dat Voll de EAV heeft uitgevonden, een echt wonder…

An-Akh Zaldoc

Opleider SOG en CAM-therapeut

www.sanu.nl & www.zinnith.nl