Hoe versterk je je immuunsysteem?

Wat is natuurlijke immuniteit

In dit artikel leggen we uit wat natuurlijke immuniteit is, hoe het gemeten wordt en hoe je met natuurlijke ingrediënten je immuniteit kunt versterken.

 

Hoe wordt immuniteit gemeten?

Het afweersysteem tegen bepaalde stoffen wordt gemeten door het aantal antigenen in het bloed. Immuniteit waarmee de mens van nature is uitgerust – de aangeboren immuniteit (Engels: innate immunity) – is meer dan het meten van antigenen in het bloed. Het meten van antigenen voor het aantonen van afweer gebeurt veelal door titers. Maar titers geven echter geen bescherming tegen een bepaalde ziekte. Dus dit is geen goede meetmethode voor immuniteit.

Titers onderzoeken

De titer van antilichamen (antistoffen) in het bloed is een verdunning van het gemeten bloed, waarbij de antilichamen nog aan te tonen zijn. De term wordt meestal gebruikt voor antistoffen die worden gemeten met een agglutinatiereactie. Het uitgangspunt is dat men bij een “hoge” titerwaarde bescherming zou hebben en bij een lagere titerwaarde niet. Uit onderzoek en praktijkvoorbeelden blijkt dit niet zo te werken.

Titers tonen geen immuniteit aan

Dat komt omdat een titer alleen antilichamen meet, niet de cel-gemedieerde immuniteit, die de echte maatstaf van bescherming is. In feite, zoals inmiddels onderzocht is, kunnen zowel mensen als dieren negatieve titer testen (zogenaamd onbeschermd) aantonen en toch een goede bescherming, cel-gemedieerde immuniteit, tegen een ziekte hebben. Ook komt het voor dat hoge titer waarden geen enkele bescherming bieden tegen een ziekte. Antigenen die men veelal meet om immuniteit te meten, lijken daarom zelfs helemaal geen hoofdrol te spelen bij echte immuniteit tegen ziekten. De vraag ontstaat dus hoe meten we de werkelijke immuniteit en wat is dat dan?

Het is dus veel te kort door de bocht om immuniteit enkel af te meten aan antigenen in het bloed. Sterker nog, mensen met een hoge titer blijken soms een ergere vorm van een ziekte, in dit onderstaande geval een griepvirus, te hebben: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22573737

Hoge titer en aviditeit van niet-neutraliserende antilichamen tegen influenzavaccin-antigeen worden geassocieerd met ernstige influenza.

Hogere titers van niet-neutraliserende antilichamen met een hogere aviditeit in het vroege stadium van de influenzavirusinfectie kunnen in verband worden gebracht met een slechtere klinische ernst en slechtere resultaten.

 

Echte natuurlijke immuniteit meten

Met al deze kennis over gezondheid en het immuunsysteem lijkt het dus de hoogste tijd voor een andere benadering van immuniteit tegen een ziekte dan alleen af te gaan op een titer van het bloed en het meten van antigenen. Het gehele functioneren van het lichaam moet beoordeeld worden om vast te stellen of iemand een ziekte kan afweren en immuniteit heeft tegen een ziekte. Gezond bloed, een goede longfunctie, gezonde cellen, permeabele celwanden, een goed functionerend lymfestelsel, spieren, voeding, spijsvertering, darmfunctie en darmbioom, gezonde lever- en nierfuncties en een gezonde geest zijn noodzakelijk voor een goed immuunsyteem.

De afweersystemen van ons lichaam

Vitaliteit is dus van groter belang dan het meten van antigenen in het bloed als het gaat om immuniteit. Kan het lichaam een ziekte afweren door het natuurlijke afweersysteem of natuurlijke immuniteit? Wat is daarvoor nodig? Wanneer is er sprake van immuniteit?

De huidige, met name Westerse geneeskunde, gaat ervan uit dat immuniteit bestaat uit het meten van antigenen of antibodies in het bloed. Men meet in bijna alle gevallen de immuniteit door bloedtiters te onderzoeken en het meten van de hoeveelheid antigenen daarin. Maar is dit wel echte immuniteit? Er is inmiddels bekend dat mensen met lage aantallen antigenen een sterke immuniteit laten zien en mensen met hoge aantallen antigenen in het bloed een ziekte nog steeds kunnen krijgen. Daardoor lijkt het meten van antigenen in het lichaam geen betrouwbaar middel om iets te zeggen over immuniteit tegen een ziekte.

Natuurlijke Immuniteit bij Griep of is het Corona?

Het immuunsyteem

Je kan diverse soorten immuniteit onderscheiden: de aangeboren immuniteit (ook wel ‘natuurlijke’ immuniteit) en de verkregen immuniteit door een ziekte te doorlopen. Het lichaam is van nature uitgerust met een zeer verfijnd afweermechanisme. Dit afweermechanisme staat in de huidge tijd onder druk van vervuiling, giftige stoffen uit voeding, luchtvervuiling, stress en andere niet natuurlijke factoren. De natuurlijke immuniteit is een niet-specifieke afweer tegen pathogenen (ziekteverwekkers) dat erg snel reageert. De immuniteit verkregen na een ziekte is het “herinneringssysteem” van het lichaam, waarbij de antigen herinnerd wordt en het lichaam specifiek reageert op een soort ziekte als men er nogmaals mee in aanraking komt. Het werkt iets langzamer dan de natuurlijke immuniteit, maar is daarentegen zeer efficiënt en gebruikt weinig energie.

Diverse cellen voor immuniteit

Dan is er een humoraal afweersysteem (B-cellen die antigenen aanmaken) en een cellulair afweersysteem (cytokines worden aangemaakt door T-cellen). Er zijn meerdere soorten T-cellen die onder cellulaire immuniteit vallen. Zo zijn er de T-helpercellen, Th1-cellen, Th2-cellen, Cytotoxische T-cellen, T-remmercellen en T-geheugencellen. Lymphocyten, witte bloedcellen die beschermen tegen ziekteverwekkers en cellen die geïnfecteerd zijn geraakt door bacteriën of virussen.

Angst en immuniteit

Een van de grootste invloeden op het immuunsysteem is angst. Angst veroorzaakt stress en dit zorgt voor een enorme daling van de werking van het immuunsysteem. Men wordt letterlijk vatbaarder voor ziekte wanneer men bang is. Angst (een vorm van ‘stress’) stopt de opname van voedingsstoffen,door de gehele spijsvertering stil te zetten. Het ‘reptielenbrein’ neemt het over en het lichaam bespaart energie van de spijsvertering om te kunnen vechten of te vluchten. Het ‘in je broek doen van angst’ en ‘angst is een slechte raadgever’ zijn voorbeelden van deze oude wijsheid.

Ingebeelde angst, bijvoorbeeld omdat je denkt dat er iets vervelends gaat gebeuren, geeft dezelfde lichamelijke schade als angst voor een leeuw of verdrinking. En er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat het kijken naar spannende films of het spelen van oorlogsspellen inwendig exact dezelfde (chemische) stressreacties in werking zetten als wanneer men deze situaties in het echt meemaakt. Het brein kan werkelijkheid van fictie niet onderscheiden en het zal dus ook dezelfde reactie op ons immuunsysteem geven.

 

Oude kennis over immuniteit

Vroeger waren artsen bekend met bovenstaand feit over angst, en er zijn boeken waarin letterlijk geschreven staat dat de arts niet eerder naar een patiënt mocht, dan wanneer de arts zelf zonder angst was en de angst tegen de ziekte die de arts zou gaan behandelen zelf had overwonnen. Anders liep de arts het risico zelf de ziekte op te lopen.

 

Vitaliteit is van levensbelang

Een gezond en vitaal lichaam is van levensbelang als het gaat om immuniteit. Een gezond lichaam reageert efficiënter op een indringer van buitenaf. Gezonde voeding, voldoende beweging, een gezonde levensinstelling en vreugde dragen bij aan een hoge vitaliteit. Een hoge vitaliteit is erg belangrijk voor een optimaal immuunsysteem.

Voeding en immuniteit

Minder dierlijke producten, meer groente en fruit is een van de aanwijzingen bij voeding om de immuniteit te verhogen. Maar niet alleen wat we eten maar ook hoe we eten, hoeveel en hoe het eten is geteeld en hoe het wordt bereid heeft invloed op de gezondheid. Gezonde voeding als term op zich zegt niet zo veel. Caloriën tellen en koolhydraten zijn geen goede graadmeter voor gezonde voeding.
Daarnaast kunnen specifieke kruiden en voedingsproducten invloed uitoefenen op de immuniteit. Zo beschermd de Vlier bijvoorbeeld de celwand tegen het binnendringen van een virus. Voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om immuniteit. De combinatie van voeding, stress en beweging bepaald in belangrijke mate de darmkwaliteit. Als we een lekkende darm of prikkelbare darm hebben en daarnaast te weinig vezels binnen krijgen heeft dat een negatief effect op het immuunsysteem. De darmbacteriën

Olie en vetten

Goede olie en vetten dragen bij aan hogere immuniteit en een betere gezondheid van cellen en een goed doorlaatbaarheid van de celwanden. In het kort krijgen biologische koudgeperste olie en (vooral verzadigde) vetten de voorkeur en in een goede verhouding Omegavetzuren, Omega-6 vetzuren worden in verband gebracht met allerlei ziekten en een verminderde weerstand. Koudgeperste Olijfolie, koudgeperste Koskosolie, Koolzaadolie, biologische grasroomboter en Ghee (geklaarde boter) zijn goede vetten om toe te voegen in een gezond dieet. Voor specifieke vetten, bijvoorbeeld omega-3 kan men Lijnzaadolie gebruiken of Nigella (zwarte komijnzaad) olie. Let wel op dat deze laatste twee niet verhit mogen worden. Olie en vetten mag u nooit een tweede keer opwarmen in verband met de snelle oxidatie van het vet in aanraking met zuurstof. Bereid daarom altijd uw maaltijden met olie of vet vers.

Waarschuwing: slechte kwaliteit olie en vetten, de meeste in de schappen van de bekende supermarkten, vooral d ekuipjes boter en plantaardige olies die allen erg veel onverzadigde vetzuren bevatten maar ook verhit zijn of chemisch bewerkt bij het verkrijgen van de olie en vet zijn allen schadelijk voor het immuunsysteem.

Natuurlijke immuniteit vs vaccin

Als je over immuniteit schrijft kun je niet om vaccinaties heen. Vaccinaties worden vaak gepromoot als ‘noodzakelijk’ om de immuniteit te verhogen. Inmiddels weten we dat natuurlijke immuniteit superieur is. Dus meer informatie over deze relatie.

De ‘effectiviteit’ van vaccinaties wordt doorgaans gemeten door de hoeveelheid antigenen in het bloed te meten na de vaccinatie, de titer. Zoals hierboven uitgelegd. De meeste vaccinaties zijn niet erg lang onderzocht en geven geen garantie tegen een ziekte voor een langere immuniteit tegen de ziekte waarvoor is gevaccineerd. Ook is bekend dat er uitbraken van ziekten zijn onder gevaccineerde mensen en zelfs van de ziekte waartegen men gevaccineerd is, bijvoorbeeld bij mazelen en polio. We zien dit op dit moment ook erg duidelijk bij de huidige vaccinaties tegen de ziekte Covid-19, waarbij inmiddels meer dan vier of zelfs vijf vaccinaties geen bescherming bieden tegen het oplopen en/of verspreiden van de ziekte.

De wetenschap is al veel verder met kennis over immuniteit, we mogen onze kop uit het zand halen.

Immuniteit tegen vaccinatiedrang

De vraag die dan natuurlijk gesteld moet worden, of al gesteld had moeten worden, is wat al deze vaccinaties voor nadelige effecten kunnen hebben op het natuurlijke immuunsysteem waarmee men geboren is. En een andere vraag is of vaccineren op deze manier überhaupt zinvol is of dat het enkel meer schade oplevert aan het immuunsysteem, zoals uit diverse onderzoeken inmiddels blijkt.

We moeten ons gaan afvragen of er geen andere manier is om ons te weren tegen ziektes. Bijvoorbeeld door middel van bestaande en veilige medicatie of bewezen werkzame kruiden zoals bijvoorbeeld de Nigella sativa (Zwarte komijn) en het kruid Cystus crispus of Cistus pandalis bij coronavirussen.

De natuur geeft ons oneindig veel veilige middelen, duizenden planten en vele andere methoden en gezondheidstips, zoals voldoende beweging, gezonde voeding, stressvermindering et cetera om een goede immuniteit tegen ziekte op te bouwen. Bijvoorbeeld tegen Covid-19, een ziekte met een ‘overall survival rate’ zonder behandeling, van meer dan 99%. Maar de huidige beleidsmakers lijken hier niets van te willen weten en bieden slechts één visie en één oplossing. Dat roept vele vragen op.

 

Effectiviteit vaccinaties op immuniteit

Vaccinaties zijn niet op een andere manier onderzocht op werking tegen een ziekte dan de titer van antilichamen (antistoffen) in het bloed, een verdunning van bloed waarbij antilichamen aantoonbaar zijn. De vraag die inmiddels gesteld kan worden is of dit wel iets zegt over echte immuniteit tegen een ziekte.

 

Vaccine Safety Summit eind 2019

Op de World Health Organization (WHO) Vaccine Safety Summit, gehouden in december 2019, gaven de topwetenschappers onder druk van artsen, kinderartsen, wetenschappers en ouders, van de WHO toe dat men niets wist van de werking en veiligheid van geen enkel vaccin en specifieker nog van geen enkel vaccinatieprogramma in geen enkel land. Ook werd duidelijk uitgesproken dat alle bijwerkingen altijd veroorzaakt werden door de adjuvanten als kwik en aluminium in de vaccinaties. Alle bijwerkingen, ook van medicijnen, worden veroorzaakt door het feit dat het lichaam stoffen binnenkrijgt die geen natuurlijke samenstelling hebben, waardoor het lichaam ze niet herkent. Het lichaam ziet ze dus als toxisch en reageert daarop. Bijwerkingen zijn dus eigenlijk onbedoelde werkingen.

 

De natuurwet

De natuurwetten laten ook zien dat er geen toxische stoffen geïnjecteerd dienen te worden in de bloedbanen. Het lichaam is van nature uitgerust met een systeem dat niet lichaamseigen stoffen altijd als toxisch beschouwd en hierdoor zal er dus altijd een reactie zijn tegen de stof die ingebracht is. Deze antigenen die in actie komen blijken dan veelal de gemeten immuniteit na de injectie.

 

Vaccinaties maken juist vatbaar voor ziekte

Onderstaande stukken uit een rechtszaak in Amerika laten zien dat ongevaccineerde volwassenen 1248% betere gezondheid vertonen dan gevaccineerde volwassenen en dat ongevaccineerde kinderen 1099% betere gezondheid laten zien dan ongevaccineerde kinderen. Dit zou dus betekenen dat ongevaccineerde mensen maar liefst 10 keer gezonder zijn dan gevaccineerde mensen.

Het idee dat vaccinaties ziekten hebben laten verdwijnen lijkt, als we naar de data kijken, niet veel meer dan een marketingverhaal dat ook naar voren komt als men naar de invoering van vaccinaties kijkt zoals hier: https://informedconsentdefense.files.wordpress.com/2020/12/historical-data-graphs-filed.pdf

 

De rechtszaak die loopt, tegen de vaccinatieproducenten en de overheid in Amerika, is hier te volgen:  Update February 12, 2022 op www.informedconsentdefense.org

Een grafische weergave van de vergelijking van gevaccineerde Immuniteit tegenover ongevaccineerde Immuniteit en ziekte kunt u op deze website bekijken. De gepresenteerde cijfers zijn uiterst zorgvuldig (Dr. James Lyons-Weiler, hier zijn website: www.jameslyonsweiler.com) uitgewerkt op basis van cijfers van de bezoeken aan en de dossiers van patiënten een kinderarts.

Vaccineren betekent dus niet dat men een immuniteit ontwikkelt tegen een ziekte. Het tegendeel lijkt zelfs de schokkende waarheid te zijn. De vraag of Vaccinaties wel werken en datgene doen wat beloofd wordt mag dus oprecht gesteld worden.

Natuurlijke immuniteit bestaat uit:

  • Vitaliteit;
  • Gezond bloed en lymfesysteem;
  • Gezonde verse voeding (specifiek veel groenten en fruit);
  • Voldoende beweging;
  • Goede darmwerking en darmmicrobioom;
  • Gezonde geestestoestand;
  • Stress en angstvrij leven;
  • Zon;
  • Lachen;

 

Natuurlijke immuniteit is dus een geheel andere benadering dan de huidige methodiek van het meten van een antigen in het bloed. In de afgelopen twee jaar is de natuurlijke immuniteit geheel buitenspel gezet en is de natuurgeneeskunde niet gehoord. Maar de veerkracht van de natuur toont zich telkens weer en zeker nu de (schokkende) resultaten van de manier van denken zichtbaar wordt in de wereld om ons heen.

De huidige benadering van immuniteit tegen ziekten lijkt inmiddels niet meer van deze tijd, er is inmiddels veel meer kennis en wetenschap dat laat zien dat immuniteit een een volledig andere insteek verdient.

Steun ons voor €15,- per jaar en help ons groeien, erg belangrijk in deze tijd

Help de Stichting Natuurlijk Welzijn te groeien en word donateur voor € 15,00 per jaar. Uw steun zorgt ervoor dat wij goede informatie over de Natuurlijke Geneeskunde te kunnen blijven verspreiden! Wilt u weten wat de stichting zoal doet? Lees dit artikel over Stichting Natuurlijk Welzijn.
U ontvang als donateur tevens 6x per jaar de uitgave ‘De Natuur Uw Arts’ gratis in huis.
Meld u aan en word donateur