Antibiotica – wat doen ze?

Uit: Nr. 261, mei/jun 2019

Wat doen ze met je lichaam?

Een belangrijke regel voor het gezond houden van de darmen is dat men alleen antibiotica neemt als het echt noodzakelijk is.

Het woord antibiotica zegt het al: anti = tegen en biotica = leven. Deze geneesmiddelen maken dus organismen in het menselijk lichaam dood, zowel de goede als de slechte bacteriën.

Andere oplossingen

Als men een ernstige infectie heeft, is het uiteraard noodzakelijk antibiotica te nemen. Echter, er zijn ook mensen die bij een lichte keelpijn al antibiotica nemen. Dit kan ook op een andere wijze opgelost worden. Er zijn veel natuurlijke middelen op de markt die het immuunsysteem goed versterken. Daarbij kan men denken aan middelen met Beta-Glucan. In geval van lichtere infecties kan een natuurgeneeskundig therapeut uitkomst bieden. Deze therapeut zorgt voor goede resultaten, zonder dat het lichaam, zoals bij antibiotica, hoeft bij te komen. Bedenk wel dat in ernstige gevallen altijd een arts geraadpleegd dient te worden.

Zware klap

Het is voor het lichaam altijd een zware klap als men antibiotica heeft geslikt. Het lichaam heeft vaak maanden nodig om hiervan te herstellen. Na zo’n kuur is het noodzakelijk om de goede darmflora weer aan te vullen, aangezien deze dan flink is uitgedund. Hierna is er nog steeds met bio-resonantie een blokkade te meten van de resten antibiotica die altijd in het lichaam achterblijven. Dit moet vervolgens met een gespecialiseerde behandeling of een speciaal middel worden aangepakt. Daarom zou het nemen van antibiotica altijd een laatste redmiddel moeten zijn en niet een oplossing voor allerlei kleine aandoeningen.

Vlees

Wat veel mensen niet weten, is dat het commerciële vlees dat wij eten ook niet-geringe hoeveelheden antibiotica bevat. Het hedendaagse slachtvee leeft onder niet-natuurlijke omstandigheden, waardoor ze zeer bevattelijk zijn voor allerlei infecties. Hierdoor mogen veehouders hun vee preventief behandelen met antibiotica en als de dieren echt ziek worden komen er grote hoeveelheden antibiotica aan te pas om ze weer beter te krijgen. Deze geneesmiddelen blijven in het vlees aanwezig en dit krijgt de consument vervolgens weer binnen, met alle gevolgen van dien. Dit is ook te meten met bio-resonantie bij mensen die nog nooit antibiotica hebben geslikt.

Biologisch

Bij elke supermarkt is tegenwoordig een uitgebreid assortiment aan biologisch vlees te vinden. Ook zijn er boeren en poeliers die ‘boerderijvlees’ verkopen. Dit vlees is niet met antibiotica behandeld, maar mag niet biologisch genoemd worden. Het is aan te bevelen te kiezen voor dit boerderijvlees; het is nauwelijks duurder dan gewoon vlees.

Neutraliseren

Om de effecten van antibiotica in je lichaam te neutraliseren is het bijvoorbeeld goed om regelmatig een darm-detox-kuur te doen, omdat de aanwezigheid van antibiotica in het lichaam de groei van de schadelijke biofilm versnelt en in stand houdt. Zelfs als je vroeger als kind je laatste antibioticakuur hebt gehad, heeft je lichaam daar vandaag de dag nog sporen van. Na deze detox-kuur kun je een goed probioticum gebruiken om je darmflora weer aan te vullen. Deze goede darmbacteriën houden namelijk van een ‘schoon bedje’ en ze gedijen minder goed als de darm nog vervuild is. Op deze wijze kun je op een effectieve manier alle effecten van antibiotica in je lichaam neutraliseren.

Marion Schaatsbergen

035 6668151

www.naturaad.nl (in revisie)