Lezing gezonde voeding bij kanker door mevrouw Ellie Best

Uit: Nr. 266, mrt/apr 2020

Lezingen

Stichting Natuurlijk Welzijn

Op dinsdag 21 april 2020 organiseren wij weer een lezing in Epe. Deze wordt gegeven door mevrouw Elly Best. Onderstaand een overzicht van haar achtergronden en van de inhoud van haar lezing.

Spreekster van deze avond is o.a. medewerker van de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen en lid van de vakredactie van De Natuur Uw Arts.

Elly is een van de oudgedienden binnen de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen, een onafhankelijk patiënteninitiatief dat consumenten helpt bij hun keuze van behandelwijzen en therapeuten op het gebied van CAM (Complementary and Alternative Medicine). Voorop staat daarbij het patiëntenbelang omtrent de mogelijkheden en risico’s van de diverse behandelwijzen. Er worden adressen verstrekt van vak­bekwame artsen en therapeuten op het gebied van CAM. De 10 vrijwilligers staan afwisselend paraat en krijgen jaarlijks een grote hoeveelheid telefonische vragen.

Van de bellers naar de Infolijn is zo’n 30% kankerpatiënt, en vaak zijn zij ten einde raad. Soms willen zij bevestiging dat ze weer beter kunnen worden. Dat zal men bij de Infolijn echter nooit zeggen. Maar niet geschoten is altijd mis, want er valt veel aan het ziekteproces bij te dragen.Het is bij kanker in ieder geval van belang je lichaam met verantwoorde voeding te ondersteunen.

Gezonde voeding bij kanker

Dat goede voeding zeker voor kanker­patiënten essentieel is, begint zo lang­zamerhand ook tot het reguliere veld door te dringen. Dat is in de natuurgeneeskunde en in het bijzonder binnen de niet toxische tumortherapie (NTTT) al heel lang bekend; bij de laatste vormt het zelfs de helft van de therapie.

Gezonde voeding is trouwens voor iedereen goed, zowel voor zieke als voor gezonde mensen. Al is het voor de laatsten in de eerste plaats misschien eerder preventief.

Het is dus verstandig te kiezen voor verse, zoveel mogelijk onbewerkte en liefst biologische producten die opbouwend en zo weinig mogelijk een belasting voor het lichaam zijn. Tijdens de lezing wordt een overzicht gegeven van het hoe, wat en waarom van gezonde voeding en ook over dat wat je beter niet kunt eten.

Noot: Tekst deels uit interview in De Edese Post d.d. 14.08.2019

Datum: dinsdag 21 april 2020

Bijdrage: uw bijdrage in de kosten is 5 p.p. (betaling aan de zaal)

Tijdsduur: van 20.00 – 22.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Locatie: Kulturhus Epe / Rabozaal, Stationsstraat 25, 8161 CP Epe

Aanmelding: bij voorkeur per e-mail aan: Lezingen@NatuurlijkWelzijn.org

of telefonisch: 0578 615569 (di/do/vr 10-12 uur)