Colonhydrotherapie

Uit: Nr. 254, ma/apr 2018

Er is een oud gezegde dat o zo waar is: ‘De dood huist in de schoot’. De oorzaak van 70% van de lichamelijke klachten ligt namelijk in de darm. Dat kunnen lichte vormen van pijn zijn of jeuk op de huid, maar ook de zwaardere pijnen, zoals reuma. Dit is reden genoeg voor een oriëntatie op darmsanering.

 

In de media en op de gezondheidsmarkt zien we veel producten die de darm ondersteunen om een beter immuunsysteem te krijgen en om een opgeblazen gevoelen kwijt te raken. Het is echter niet gezegd dat elk product zo goed is als beweerd wordt en men zal eerst moeten zorgen dat het lichaam de goede producten ook kan opnemen. Dat gaat niet in een vervuild darmsysteem, dus – wat u ook gaat doen om uw lichamelijke klachten kwijt te raken of om een gezonde levensstijl te krijgen / te behouden – zorg altijd dat het darmsysteem gereinigd wordt.

Dit kan op veel verschillende manieren, maar er is slechts één manier het efficiëntste, namelijk colonhydrotherapie oftewel darmspoelingen. Veel mensen hebben er over gehoord, maar hebben vaak geen idee wat het nu eigenlijk inhoudt. Graag leg ik uit wat colonhydrotherapie inhoudt en hoe de behandeling in zijn werk gaat. Eenvoudig gezegd, gaat het daarbij om een behandeling, waarbij de dikke darm met warm water wordt gereinigd.

Niets is zo effectief om op een gezonde manier de darmen te reinigen als colon­hydrotherapie en om daarmee gezond oud te worden. Het reinigen van de darm is een zeer goede manier om van lichamelijke klachten af te komen, zoals: migraine, pijnlijke of hevige menstruatie, vermoeidheid, slapeloosheid, verminderd libido, adem­halingsproblemen, minder goed functionerende spieren en gewrichten en nog veel meer lichamelijke problemen. Ook in een korte periode veel aankomen zonder anders of meer te eten heeft zijn oorzaak in de darm. De therapie werkt ook heel goed preventief: voorkomen dat ziektes ontstaan.

Er zijn praktijken die een gesloten systeem hanteren met therapeuten die heel integer met een van de meest intieme bereiken van de mens omgaan. Een goede balans in lichaam en geest verhoogt de levenskwaliteit. Wanneer het lichaam in balans gebracht moet worden, kan een behandeling met colonhydrotherapie uitkomst bieden. Dit maakt uw gezondheid compleet.

Wat is het?

Colonhydrotherapie is een hele effectieve behandeling, ontspannen en aangenaam, waarbij de oude kleverige, aangekoekte darmwand wordt gereinigd. Veel mensen hebben een opgeblazen gevoel, voelen zich dik en ervaren al verlichting na de eerste behandeling; het beste resultaat wordt echter verkregen wanneer een serie van 3 behandelingen wordt genomen in 7 dagen. Hoeveel behandelingen men daadwerkelijk nodig heeft, hangt af van de gezondheid en de conditie van de darm. De darm is een spier, en als deze spier niet zo goed getraind is, kunnen er veel complicaties zijn, zoals bijvoorbeeld een spastische darm. Door het trainen van de dikke darm krijgt deze weer een normale peristaltische beweging.

Het is niet alleen de darmwand – en daarmee de lichamelijke gezondheid – die verbetert; ook de emoties kunnen weer in balans komen. Wanneer men bijvoorbeeld veel stress heeft, zal men minder makkelijk naar het toilet kunnen, of juist te vaak moeten, dan wanneer men zich compleet ontspannen voelt.

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling gaat gefilterd water, met een aangename temperatuur tussen de 32–38°C, met een lichte, bijna niet waarneembare druk de dikke darm in. Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, wordt al het water uit de dikke darm afgevoerd. Door het masseren van de dikke darm komt het aangekoekte materiaal los van de darmwand en verlaat vervolgens met het water de dikke darm. Door dit enkele keren te herhalen, wordt veel oud materiaal verwijderd.

Veel mensen hebben last van overgewicht. In de darmen kan tussen de 3 en de 17 kilo aan aangekoekt materiaal zitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en daarmee ook het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen.

Colonhydrotherapie heeft een gunstig effect op het hele lichaam. Als de dikke darm de afvalstoffen van de spijsvertering niet goed kwijt kan, worden de giftige stoffen uiteindelijk weer in het bloed opgenomen en naar de lever gevoerd. De lever kan daardoor overbelast raken en zijn taak om te reinigen niet volledig uitvoeren. Het bloed dat de lever het lichaam weer instuurt is dan vervuild, waardoor er in de rest van het lichaam problemen kunnen ontstaan, wat je bijvoorbeeld kunt zien aan de huid. Door darmspoelingen kan de huid sterker, mooier, stralender en gezonder worden.

Doktersverwijzing nodig?

Colonhydrotherapie is geen medische behandeling. Het is een reiniging van de dikke darm om de eigen gezondheid op peil te brengen c.q. te houden, net zoals lichamelijke oefening, gezond eten, ontspannen, etc. U kunt natuurlijk altijd bij uw dokter advies inwinnen.

Waarom?

De meeste mensen hebben ooit wel eens een opgeblazen gevoel in de buik ervaren. Diëten volgen, afvallen, oude patroon weer volgen en opnieuw aankomen. Uiteindelijk slaagt men er soms in gezond te leven, maar lukt het toch niet om af te vallen naar het juiste gewicht. Ook kennen we allemaal wel het gevoel van lusteloosheid, vermindering van energie, vitaliteit en dat soort tekenen. Vaak weten we wél hoe we de buitenkant van ons lichaam moeten verzorgen, maar hoe is het met de binnenkant?

Colonhydrotherapie is voor veel mensen een nieuwe, onbekende manier van reiniging. Het is dan ook altijd goed om vrij­blijvend informatie en advies in winnen.

Colon in Balance

Kitty Wolf

Nuland

info@coloninbalance.com

www.coloninbalance.com

Mocht u na het lezen van dit artikel meer informatie willen, dan geven wij gratis vrijblijvende informatiegesprekken, waarbij u ook informatie en advies kunt krijgen over uw gezondheid.