Je zelf magnetiseren – blokkades

Uit: Nr. 258, nov/dec 2018

De op niets gebaseerde scepsis in ons westerse denken met betrekking tot vele waardevolle eeuwenoude Oosterse verworvenheden behoort gelukkig tot het verleden.

Acupunctuur, acupressuur, yoga, ayur-veda, yin shin yiutsu, shiatsu, tai chi, qigong, kinesiologie, haptonomie, reiki, bioresonantie, hypnotherapie, reflexzone­therapie, fytotherapie en touch for health, bijvoorbeeld, worden niet langer zonder meer afgedaan als kwakzalverij, maar serieus genomen en wetenschappelijk onderzocht. Ook het magnetiseren. Zoals wij in ons westerse denken nu eindelijk ook zélf zeker weten, bestaat er – naast het alom bekende systeem van de bloedsomloop, lymfe- en weefselvochtcirculatie – een onzichtbaar zeer ingewikkeld elektromagnetisch systeem in ons lichaam. In de 24 uur van onze biologische klok doorlopen in totaal 12 elektromagnetische circuits ons lijf. Met de juiste apparatuur kun je dit geheel tot in detail aantonen, volgen en lokaal op-meten. Professor Björn E.W. Nordenström, Radioloog, laat in zijn boek Closed electric circuits (1983, 336 pagina’s, Karolinska Institute in Stockholm) overduidelijk röntgenfotografisch dit systeem zien. Het betreft hier zijn eigen patiënten, onder wie velen met kanker. Het Karolinska Institute is wereld­beroemd vanwege de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor Geneeskunde.

Professor Nordenström twijfelde niet aan mijn wijze van magnetiseren, nu al zo’n 35 jaar, en de veelzijdige wonderbaarlijke resultaten daarvan. Toen ik tijdens een bodyshape-les, na ál te lang hoge steps, een zweepslag van jewelste in mijn linker kuitspier kreeg, was dat einde oefening. Met helse pijn lag ik op de grond en kon ik nog slechts met de grootste moeite naar het kleedlokaal kruipen. Daar heb ik mijn ge-scheurde kuit een uur lang gemagnetiseerd. Daarna kon ik weer staan, lopen en naar huis fietsen, zonder pijn van enige betekenis. De volgende dag kon ik weer meedoen! Voor zo’n ernstige spierscheur staat een herstel-periode van 6 weken… Toen ik een keer ál te hoog opsprong vlak voor het volleybalnet, scheurde ik mijn rechter dijbeenspier, en niet zo zuinig ook. Na een uur mezelf magnetiseren was ook dat probleem blijvend opgelost. Zo heb ik heel vaak zware hoofdpijn weggehaald bij mijzelf en anderen, onder wie nogal wat Bekende Nederlanders. Of het nu gaat om acute (buik)pijn, blessures, een totaal onbeweeglijke stijve nek, ernstige spit, een whiplash, duizeligheid, tinnitus, hyperventilatie, grote angst, echte paniekaanvallen of wat dan ook, door middel van magnetiseren kun je in korte tijd, een half uur tot een uur, een wonderbaarlijke verbetering bereiken, soms zelfs totale genezing. Door het wegnemen van de onderliggende acute, subacute of chronische blokkade – alias diepe stagnerende opgehoopte elektromagnetische energie – gewoon met de magnetische kracht van je eigen blote handen…

Op een tweedaags congres over alternatieve mogelijkheden in de gezondheidszorg in Kasteel Haarzuilens vertelde de voorzitter, een intelligente wereldwijze vrouw van 56, het volgende. Al bijna 12 jaar had zij dag en nacht vreselijke hoofdpijn na een val uit het raam op een plat dak. Zij had alles geprobeerd om hiervan af te komen, maar niets hielp. In de pauze heb ik in het keukentje van de conferentiezaal de maag-en galblaasmeridiaan in haar hartstreek gemagnetiseerd. Gewoon dóór de kleding heen, op 15 cm afstand, niet langer dan de pauzetijd van een kwartier. De brandende pijn in mijn hand en arm was bijna niet te harden en ik moest tien keer onder stromend water de overgenomen lading zien kwijt te raken. Maar haar hoofdpijn was helemaal weg, die dag en nacht, én de volgende dag en nacht. Een half jaar en een jaar later bleek dat nog steeds zo te zijn. In de Kerk in Bilthoven zei zij: ‘Thank you so much Doctor, never ever have I had headache any more!’ Zij bleek de Moeder Overste te zijn van een internationale religieuze orde, gericht op de allerarmsten in de wereld.

Een elektromagnetische blokkade kan ook spontaan en onbedoeld overgaan naar een ander. Een onderwijzer uit Venlo kwam met zijn dochter op mijn spreekuur als oogarts in Bilthoven. Ik gaf hem een hand en hij bedankte mij onmiddellijk voor het wegnemen van zijn rugpijn rechts onderin sinds drie maanden. Die was in een flits via mijn onbedoeld magnetiserende rechter hand in mijn rug geschoten op precies dezelfde plek. Dat gebeurt vaak, als je niet oppast en tijdig onderbreekt om de lading zelf weer kwijt te raken. Dan kun je de migraine, buikpijn, etc. gewoon overnemen, en dat is niet de bedoeling. Fysiotherapeuten, manueel therapeuten en anderen die intensief met mensen werken, weten dit.

Ik kan een hele grote reeks van wonderbaarlijke effecten opnoemen. Maar je kunt al die verbijsterende resultaten alleen geloven, als je ze zelf aan je lijf of ziel ondervonden hebt of hebt zien gebeuren. Het mooie van magnetiseren is onder andere dat je er niet in hoeft te geloven. Onbevangenheid en wat geduld zijn wél noodzakelijk als je het wil leren. Het werkt altijd na enige tijd, als je als magnetiseur tenminste zelf niet al te geblokkeerd bent. Zoals altijd duurt het langer om verbetering of genezing te bereiken naarmate het probleem, de blokkade langer bestaat. Gewoon je ontladende rechter hand, met name het centrum daarvan, boven of op de aangedane plek leggen, je linker hand ertegenover op de achterkant. Er ontstaat dan een elektromagnetisch veld tussen de handen dat je kunt meten en zelf kunt voelen. Na korte tijd merk je in je rechter hand een naar, onaangenaam, moe, borend, stekend, pijnlijk, verlammend gevoel. N.B.: Stoppen met magnetiseren als de ontlading de elleboog bereikt heeft en met je hand onder stromend of in zout of gezoet water de opgenomen lading weer uit je arm laten vloeien. Anders gaat die negativiteit je lijf weer in. Koper of ander geleidend metaal vastpakken, ontlaadt ook prima, net zoals het aarden via een natte boom of de centrale verwarming. Ben je linkshandig, dan is het je linker hand die soelaas biedt. Het duurt vaak even voor je doorhebt wat er gebeurt, gewoon blijven proberen. Afhankelijk van de hoeveelheid stagnerende diepe statische lading, dus de ernst van de blokkade, moet je het magnetiseren voor maximaal succes vaak en lang genoeg doen. Dat is probleemloos te doen op verloren momenten.

Na 35 jaar zelf bliksemafleider voor tallozen te zijn geweest, besloot ik die verantwoordelijkheid aan de mensen zelf te geven, na adequate uitleg uiteraard. De resultaten zijn onverminderd net zo goed, keer op keer. Alleen in zware gevallen help ik hen kort op weg en daarna blijken ze het zelf heel goed te kunnen. Zo hoef ik mezelf niet langer uitputtend te slopen. Wat een verlichting! Mijn persoonlijke ervaring met deze unieke effectieve vorm van geneeskunst wilde ik u niet onthouden.

Dr. J. Sauter, arts