Malva-therapie

Uit: Nr. 247, jan/feb 2017

Malva-therapie

Malva-therapie, nooit van gehoord? Wel gehoord van kaasjeskruid en malvakruid (Malva sylvestris)? Het is een geneeskrachtig kruid dat vele toepassingen heeft en werkt voor vele kwalen. Het kruid had vroeger in elke kloostertuin een plekje.

De veelzijdigheid van het malvakruid geldt ook voor de Malva-therapie. Dat is een holistische therapie, bestaande uit verschillende behandelmethoden die gericht zijn op de verbinding van lichaam, geest en ziel. Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt hiermee aangesproken.

Deze behandelmethoden werken op fysiek, energetisch en zielsniveau. De methoden die gebruikt worden zijn:

• haptonomische behandelingen,

• chakra-therapie,

• aurabehandelingen,

• meridiaanbehandelingen,

• energetische massages,

• lichaamsgerichte massages,

• dieptemassages,

• magnetiserende behandelingen,

• kleurentherapie,

• edelsteentherapie,

• fytotherapie,

• regressiebehandelingen,

• zielkundige behandelingen.

Malva-therapie is gericht op het begeleiden van cliënten in hun proces van ziek zijn en is ook gericht op persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van nieuwe wegen in het leven. Als een cliënt ziek is (in welke vorm dan ook) kijken we als eerste naar de oorzaak van het ziek zijn. De kernvraag hierbij is: wat wil je lichaam je vertellen en hoe uit dit zich in energetische blokkades?

Vele problemen zijn via chakra’s te behandelen. Chakra’s kun je zien als energiewielen die aan het lichaam verbonden zijn. Als er een blokkade in een of meerdere chakra’s zit, wordt de energie geremd of geheel geblokkeerd en kunnen er allerlei klachten ontstaan.

Een Malva-therapeut beschikt over een heel scala aan gestandaardiseerde behandelingen. Voor vele kwalen / ziekten bestaat een specifieke behandeling of combinatie van behandelingen.

Er wordt niet alleen gewerkt op de chakra’s, maar ook via de meridianen, de energiestromen in het lichaam, die ook in verbinding staan met de chakra’s.

De aura is ook een onderdeel van ons energie­systeem en via de aura en auralagen kan er behandeld worden. Naast deze behandelvormen maken Malva-therapeuten gebruik van de (2- of 4-kleurige) kosmische schijf
en de Ankh.

Deze instrumenten belichamen een speciale energie die diep tot in de ziel werkt en van daaruit blokkades kan opheffen en die de transformatie kan begeleiden.

Ter ondersteuning worden edelstenen, kruiden en haptonomische technieken gebruikt. Vanuit huidcontact, contact met het lichaam, kun je in verbinding komen met wie je in werkelijkheid bent.

Onderstaand een paar praktijkvoorbeelden:

Schouderproblemen

We zien vaak nek- en schouderproblemen in de praktijk. De ene schouderklacht is de andere niet.

Een man van 45 had al twee jaar ontzettende pijn in zijn schouder en kon deze nauwelijks bewegen. Zijn fysiotherapeut kon er niets meer aan doen en heeft ‘het opgegeven’. Bij de Malva-therapeut aangekomen zijn we eerst gaan kijken wat de energetische betekenis was van zijn schouderpijn. Er bleken een hoop problemen in de persoonlijke levenssfeer te zijn, in combinatie met sterk perfectionistisch gedrag.

De andere schouder was voor de slechte schouder gaan compenseren en had een dikkere spiermassa gekregen. Schouderproblemen betekenen vaak ook dat mensen letterlijk teveel op de nek en schouders nemen. Vanuit de Malva-therapie hebben we een behandeling voor nek- en schouderklachten met de Ankh. De Ankh is een instrument dat de oude Egyptenaren al gebruikten en dat zeer krachtig werkt.

Naast de Ankh-behandeling is gesproken over hoe de man met stress omgaat en hoe het ook anders kan. Ditzelfde geldt voor het perfectionisme. Deze combinatie en zijn eigen inzet maakte dat hij na een aantal behandelingen geen pijn meer had en zijn arm weer geheel kon gebruiken. Daarnaast ging hij ook veranderingen aanbrengen in zijn persoonlijke leven.

Depressief

Een jonge vrouw van 23 jaar had van haar psychiater gehoord dat psychotherapie voor haar geen remedie was. Zij bracht daarna haar dagen voor een groot deel op bed door. Anderhalf jaar eerder was zij gestopt met haar studie en zij was ten einde raad. Ze wist niet meer hoe ze er bovenop moest komen.

Vanuit de Malva-therapie zijn we in kaart gaan brengen wat er aan de hand was en we hebben toen op meerdere punten het probleem aangepakt. Zij heeft adviezen over voeding en vitaminen gekregen. Zij heeft de kosmische-schijf-behandeling ondergaan. Deze behandeling werkt diep door op zielsniveau en brengt iemand terug naar zijn levenspad. De behandeling is begeleid met gesprekken die haar bewust maakten van wie ze werkelijk is en waar haar persoonlijke kracht ligt; de behandeling is ondersteund met groei-opdrachten om thuis te oefenen.

Persoonlijke ontwikkeling en groei

Een actieve vrouw van 50 was na haar vakantie niet meer in staat om ook maar iets te doen: te moe om te lopen, te praten; het was allemaal te veel.

Ze voelde zich volkomen leeg maar ook verstopt, alsof niets meer wilde stromen. Zo zag ze er ook uit. Haar hele energie­systeem leek vast te zitten en zag er uit als een ‘opgepropt worstje’. Wat was er aan de hand?

Bij de intake bleek dat ze in het gezin alle ballen in de lucht hield. ‘U vraagt en wij draaien’ was een levenshouding geworden. Ondertussen was ze bezig met een opleiding om van werk te kunnen veranderen.

Tijdens het gesprek bleek dat de weerstand van mevrouw helemaal weggezakt was.
Het ging bij haar om de fysieke weerstand maar ook om de geestelijke weerstand en de behoefte aan persoonlijke groei. Haar lichaam gaf aan: doe het maar even lekker zelf.

We zijn gestart met het reinigen van de aura en dat gaf veel ruimte en lucht. Het ‘opgestopte gevoel’ werd daardoor direct een stuk minder. Daarna zijn we verder gaan werken op de miltmeridaan en de miltchakra. Deze meridiaan werkt onder andere op het activeren van een mens en het versterken van weerstand. De miltchakra werkt onder andere op het in beweging komen en op de levensenergie. De specifieke behandelingen hebben gezorgd voor opheffing van de energieblokkade, verbetering van de weerstand en inzicht in hoe ze met de zaken moest omgaan en hoe ze dat ook kon veranderen. Met nieuwe energie en een andere levenshouding is deze cliënt verder met haar studie gegaan en ze voelt zich daarbij fit.

Odile Oort

odile.oort@odess.nl

Malva-therapie: www.bvmt.nl

Malva-therapeut worden:
www.Malva-opleiding.nl