Vaccinatieschade

Uit: Nr. 255, mei/jun 2018

Kinderen hebben steeds meer last van allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van de Isala Klinieken in Zwolle. Het aantal kinderen met één of twee positieve allergietests in de regio Zwolle is in twintig jaar tijd met bijna tien procent gestegen.

Kinderarts Paul Brand bestudeerde de bloeduitslagen van ruim 18.000 kinderen die over een periode van twintig jaar voor een allergietest werden doorverwezen naar het Isala-ziekenhuis.

Er is destijds aangetoond dat er stofjes in het bloed zitten die met vaccineren te maken hebben. Dit bloedonderzoek is dus een bewijs dat er op die injecties een systemische reactie volgt; deze kan zich overal in het lichaam manifesteren.

Het goede allergieonderzoek uit Zwolle geeft duidelijk aan hoe stofjes waar het lichaam geen raad mee weet, opgeslagen kunnen worden in het bloed. Het lichaam beschouwt het bloed dan blijkbaar als een afvalemmer, waarin toxische producten ogenschijnlijk onschadelijk gemaakt worden. Het tegendeel is echter waar. Er kunnen sterke allergische reacties komen, die vaak op de huid zichtbaar zijn.

Ook in het bindweefsel vinden deze stoffen hun plaats. Daar kunnen ze echter jarenlang verblijven, zonder dat het lichaam daar op korte termijn een reactie op geeft. Wel kan hier uiteindelijk een chronische situatie uit ontstaan. De problemen zijn dan meestal niet meer te herleiden naar een vaccinatie-injectie.

Een acute toestand kan wél een gevolg zijn als de stofjes zich in het bloed nestelen. Dan kan er een systemische reactie ontstaan, waar het hele lichaam aan mee doet. Er ontstaat dan een allergie. Met een tweede contact kan er zelfs een levens­bedreigende situatie ontstaan, doordat het antwoord op dit tweede contact uit de hand loopt. De afweer is dan totaal onvoldoende.

De problemen zijn dan meestal niet meer te herleiden naar een vaccinatie-injectie.

Het Zwolse onderzoek geeft nu aan dat intolerantie voor veel stoffen als afwijking in het bloed te vinden is.

Het bevestigt onder andere dat het empirische onderzoek uit mijn meer dan 50-jarige tandheelkundige behandelpraktijk klopt. Ik heb bijgehouden dat ongevaccineerde kinderen bijna zonder uitzondering gewoon gezond zijn. Ook volwassenen kon ik in deze rij plaatsen. Een betere conditie, dus een sterker immuunsysteem, is er het gevolg van. Vaccinaties gaan niet via het maag-darmkanaal, maar komen rechtstreeks via een injectie in het lichaam terecht. Dus alle afweer tegen deze aanval op onze gezondheid (de maag en darm kunnen hier een grote rol in spelen) wordt omzeild. En bij jonge kinderen zijn de verschijnselen wel eens hevig doordat het immuunsysteem nog niet helemaal ontwikkeld is. Soms geeft dit een acute reactie als bijvoorbeeld een roodheid van de huid, hoofdpijn en een zich niet lekker voelen. Dit gaat dan aanvankelijk over. Lastiger wordt het wanneer het lichaam na enige tijd reacties gaat geven: irritaties aan de luchtwegen, buisjes in de oren als gevolg van oorontstekingen, astma, ontstoken keelamandelen, vatbaarheid voor verkoudheden en griepachtige verschijnselen, hooikoorts, bronchitis, tot longontsteking aan toe.

Wat zou het goed zijn als hier eens onderzoek naar gedaan wordt. De gezondheid van ongevaccineerde kinderen zou dan vergeleken moeten worden met die van kinderen die inentingen hebben gehad. In principe is dit heel gemakkelijk. Het enige probleem zou zijn om ongevaccineerde kinderen op te sporen. Dit is natuurlijk wat lastiger, vooral in landen zoals Frankrijk en Italië, waar de vaccinatieplicht (op straffe van boete) aan de orde is. Dat de farmacie dit voor elkaar gekregen heeft, is een onbeschaamde brutaliteit. Het vraagt van de ouders moed om dit besluit te nemen. Zij moeten het opnemen tegen de gevestigde gedachte dat vaccinaties onschuldig zijn.

Toch zijn er mondiaal krachten aan het werk tegen de inentingen. Blijkbaar wil de farmacie ten koste van veel de injecties blijven geven. Maar steeds meer ouders nemen de verantwoording om niet in te laten enten en zijn daar achteraf blij mee. Zij hebben hiervoor moeten strijden en veel tegenwerking gehad.

Het zijn het de resultaten die tellen en die zijn goed.

Fred Neelissen

bio-energetisch tandarts n.p.