Omega 3 en gezonde borsten

Uit: Nr. 263, sep/okt 2019

In onze huidige maatschappij gebruiken we veel meer Omega 6 – pakjes, zakjes, koekjes, eigenlijk zit het in alles wat je niet zelf maakt – dan goed voor ons is.

Door de overmaat aan Omega 6 is de verhouding met Omega 3 ernstig uit balans en kunnen ontstekingen vat krijgen op ons lichaam. Door het gebruik van Omega 3 kun je die balans verbeteren en kun je gezondere borsten krijgen (en een gezond lichaam).

Wat zijn gezonde borsten eigenlijk? Dat zijn borsten die geen pijn doen, geen knobbels hebben en waarvan de afvoer van afvalstoffen optimaal is. Afvoer van afvalstoffen is van levensbelang voor ons lichaam. Als we de afvalstoffen niet kwijt kunnen, vervuilt ons lichaam en levert dat ontstekingen op die van kwaad tot erger gaan. Let op: elke tumor is ooit als ontsteking begonnen. Dit laat natuurlijk direct het belang zien van het bestrijden van ontstekingen.

Natuurlijk is het belangrijk om handmatig je lymfe-afvoer te stimuleren. Het is van belang te leren wat het effect is van borstelen, zelf je borsten draineren en masseren en regelmatig de bh uitdoen. Daardoor gaat het lymfesysteem beter stromen en kun je je afvalstoffen kwijt. Maar ook borstbehandelingen en manuele lymfedrainage leveren een bijdrage hieraan.

Wat echter net zo belangrijk is, is de afvalverwerking vanuit de cel. Deze kun je verbeteren door het gebruik van een hoog gedoseerde Omega 3. Omega 3 staat natuurlijk bekend om de feiten dat het goed is voor hart- en bloedvaten en de hersenen, maar wat het óók doet, is de celwand beter doorlaatbaar maken. Daardoor kunnen de voedingsstoffen er beter in en de afvalstoffen er beter uit.

Wat er gebeurt als je eerst je cellen eens de tijd geeft om te herstellen door het gebruik van hoog gedoseerde Omega 3, is dat je cellen de voedingsmiddelen weer gaan opnemen. Als de cellen zo verkrampt zijn dat ze dat niet meer kunnen, merk je ook dat het gebruik van supplementen niet zoveel zoden aan de dijk zet. Als je weer genoeg Omega 3 in je bloed hebt, gaan je cellen weer opnemen en word je gezonder.

Door de overmaat aan Omega 6 is de verhouding met Omega 3 ernstig uit balans en kunnen ontstekingen vat krijgen op ons lichaam.

 

Waar moet je op letten als je kiest voor een goede Omega 3?

• Zorg voor een hoge dosering EPA en DHA, van minimaal 1000 mg per dag, waarvan liever meer DHA dan EPA.

• Vloeibare Omega 3 is minder bewerkt en wordt minder snel ranzig dan Omega 3 in capsules.

• Zorg voor een supplement dat MSC-gecertificeerd is (dan wordt duurzaam gevangen vis gebruikt).

• Zorg voor een supplement met een lage TOTOX-waarde. Dat is de Totale Oxidatie-waarde. Die moet zo laag mogelijk zijn.

Wil je echt weten of het werkt, dan kun je voordat je start een bloedtest doen en na een aantal maanden weer. Dan zie je echt het verschil.

 

Vóór gebruik van visolie

Na 6 maanden gebruik van visolie.

Hierboven zie je twee thermografiebeelden van de borsten van een dame uit onze praktijk. Er zit een half jaar tussen de foto’s. Misschien valt het je op dat de eerste foto veel heftiger qua kleur oogt dan de tweede foto. Hier zijn ook meer ontstekingen te zien. Op de tweede foto, na een half jaar, is te zien dat het lichaam veel rustiger is en minder heftige ontstekingen heeft. Deze dame heeft niets gedaan met onze tips en adviezen, ze heeft alleen de voorgeschreven visolie gebruikt.

 

Ik werk in mijn praktijk met m.i. de beste Omega 3-olie ter wereld, hoog gedoseerd, vloeibaar, een TOTOX-waarde van 4 (lager krijg je bijna niet) en het heeft het MSC-keurmerk. Voor het merk zie onder dit onderwerp op www.leeef.nl.

Er is een bloedtest beschikbaar, zodat je weet of je het nodig hebt of niet. Heb je het niet nodig? Dan krijg je je geld terug.

Ik wens je veel gezondheid!

Frauke Boer

frauke@leeef.nl
frauke@degroenezuster.nl

www.leeef.nl

www.degroenezuster.nl

06 11466690 & 06 11126416