Een systeem om afwijkingen van de gezondheid te diagnosticeren en te behandelen. Centraal staat de gedachte dat niet een spier die verkrampt of gespannen is behandeld moet worden, maar dat juist de zwakke, tegenoverliggende antagonistische spier behandeling behoeft om pijn en klachten te verhelpen. Verbetering van de functie van een bepaalde spier herstelt de energiedoorstroming zodat de klacht in het bijbehorende orgaan wordt opgeheven.
Met behulp van eenvoudige spiertesten kan de toestand van de spieren bepaald worden. Op deze wijze wordt bepaald waar een verstoring zit en met behulp van het prikkelen van de acupunctuurpunten op de meridianen wordt die verstoring opgeheven, met andere woorden men tracht de zwakke spieren te versterken.
Bij de kinesiologie wordt aan de hand van de spiertesten een therapie bepaald en gaat als zodanig verder dan het Touch for Health systeem.
Touch for Health (TfH) is afgeleid van kinesiologie en betreft alleen het testen. Daarmee kan men bijvoorbeeld testen welke voedingsmiddelen goed of slecht voor iemand zijn.
NEI-therapie is een uitbreiding van kinesiologie die vooral gericht is op psychische factoren als gemoedstoestand en karakter.

BvK / Beroepsvereniging voor Kinesiologie
Secretariaat: Hoofdweg 14, 8166 EE Emst
0578 661062 / secretariaatbvk@ki-net.nl  / http://www.ki-net.

Toon 35 resultaten