Corona medicijn:
Levend voedsel als natuurlijk medicijn?

Corona: levend voedsel als medicijn?

Uit: Nr. 269, sept/okt 2020

Virus

Een virus is RNA / DNA, omhuld door een eiwitlaagje, dat cellen kan binnendringen, zich kan vermenigvuldigen en ziekten veroorzaakt, zoals o.a. griep en mazelen.

Het toeslaan ervan is een signaal van het lichaam dat het afweersysteem verzwakt is en zich gifstoffen ophopen. Het is schrikbarend om te constateren dat zoveel mensen op deze wereld een verzwakte afweer hebben, mede door onderliggend lijden, zoals diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deze situatie kan ontstaan als er sprake is van ongezonde en onnatuurlijke eet- en leef­gewoonten. Een Chinees spreekwoord luidt: Ziekte komt binnen door de mond. Dus… door wat wij eten en drinken.

Coronacrisis

In deze Coronacrisis worden ons door de overheid allerlei onnatuurlijke, en soms onmenselijke, maatregelen opgelegd. Ouderen lijden aan eenzaamheid, door gebrek aan sociale contacten. Sommigen sterven alleen, zonder de aanwezigheid van hun dierbaren. Anderen zitten opgesloten in verpleeghuizen. Veel van hen worden nog zieker, mede door een tekort aan vitamine D, en komen te overlijden. Heel schrijnend! De maatregelen hebben onze samenleving ontwricht. Ontstaan hierdoor andere aandoeningen zoals stress, depressiviteit en nog meer overgewicht?

De vraag is: lossen de maatregelen daadwerkelijk het corona-probleem op? Ik denk van niet. Symptoombestrijding wordt toegepast, zoals het geven van veel medicijnen (histamine verhogende) en ingrijpende, onnatuurlijke behandelingen. Ouderen, meestal mannen, rokers, met overgewicht en ander onderliggend lijden hebben een verzwakt afweersysteem en overlijden vaak op de IC, ver verwijderd van een natuurlijke behandeling.

Bezinning

Is deze situatie, waarin iedereen op deze wereld verkeert, een wake-upcall, een eye-opener? Wordt het tijd dat we een stapje terug doen voor bezinning en zelfreflectie? Hoe gaan wij om met moeder Aarde en met onze eigen gezondheid? Zijn wij niet ver af komen te staan van de natuur waar wij onderdeel van zijn? Zou het misschien verstandig zijn om minder te gaan vliegen en minder vlees en vis te eten? Het is gezonder voor ons lichaam als wij zouden kiezen voor plantaardige en biologisch geteelde voeding. Willen we de wereld verbeteren, dan is het verstandig om bij onszelf te beginnen. Wij kunnen met z’n allen het degeneratieproces van moeder Aarde en ons lichaam omkeren door natuurlijke eet- en leefgewoonten toe te passen en stress te vermijden. Deze tijd nodigt ons uit om eens goed naar onszelf in de spiegel te kijken.

Natuurgeneeskunde

In een gezond lichaam kan zich geen ziekte manifesteren, dus ook geen virus. Om ziekten te voorkomen is het raadzaam om voedselintoleranties, zoals voor gluten, melkeiwit en histamine op te sporen.

In het Italiaanse boek Vegan Senza glutine schrijft de vrouwelijke Italiaanse arts Luciana Baroni over de relatie tussen glutenintolerantie (een auto-immuunaandoening) en virussen en bacteriën. Het eiwit gliadine in gluten veroorzaakt ontstekingsreacties (beschadigingen) aan het darmslijmvlies, waardoor het afweersysteem verzwakt raakt. Een citaat uit bovengenoemd boek: ‘Hoe groter de kwantiteit van nuttige bacteriën in onze darmen, des te groter de afweer van onze darmslijmvliezen die een positieve invloed hebben op ons welzijn, zowel lichamelijk, immunologisch als emotioneel.’

Natuurvoedingstherapie

Een optimale gezondheid begint in schone darmen. Hoe schoner onze darmen, des te meer goede bacteriën en daardoor een sterker afweersysteem, waardoor ziekte minder kans krijgt om zich te ontwikkelen.

Voeding die ons afweersysteem versterkt:

Natuurlijke, onbewerkte en plantaardige voeding: fruit, groenten (groene bladgroenten, zoals waterkers), verse groene kruiden, zoals peterselie of bieslook, rauwe noten, pitten, zaden in hun natuurlijke vorm, kiemen als alfalfa of tuinkers.

• Bij voorkeur biologisch geteelde voeding, vrij van pesticiden, hormonen, antibiotica en andere schadelijke toevoegingen, zoals de E-nummers E621 of E950.

Natuurlijke, onbewerkte voeding versterkt ons afweersysteem, zuivert het bloed en de uitscheidingsorganen, zoals darmen en lever. Onnatuurlijke, bewerkte voeding, bestaande uit dierlijke eiwitten, granen (gluten), suiker, en dranken als koffie en alcohol verzwakken ons afweersysteem, waardoor onze gezondheid wordt aangetast. Pesticiden verhogen aanzienlijk het histaminegehalte, waardoor ons afweersysteem zwakker wordt. Praktijkervaring leert ons dat veel mensen een voedselintolerantie hebben en een verhoogd histamine-gehalte, zonder dat zij dit weten.

De Deense auteur en arts Kirstine Nolfi schreef in haar boek Levend voedsel (vertaling in het Nederlands in 1950): ‘Ik geloof dat levend voedsel de afweermogelijkheden tegen infectieziekten meer versterkt dan vaccinatie.’

In mijn boek ‘ Histamine en ik’  vind je meer interessante informatie over levend voedsel, histamine en gluten. In plaats van ziekten te bestrijden, is het misschien verstandiger om onze gezondheid te bevorderen, te beginnen met het reinigen van de darmen, waarin het afweersysteem huist. De beste arts vind je in de keuken. Ondanks deze bijzondere en soms lastige tijd van het coronavirus is het belangrijk om te blijven lachen. Dit werkt ontspannend. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Huilen en lachen hebben een helende werking. Het histaminegehalte wordt hierdoor verlaagd.

Positieve suggestie

Tot slot een positieve suggestie: Het oprichten van gezondheidshuizen in plaats van ziekenhuizen. In een gezondheidshuis kunnen we aandacht geven aan preventie, het bevorderen van onze gezondheid met natuurlijke voeding en behandelingen en het opsporen van voedselintoleranties.

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe.

Didy van de Veer

levendvoedsel.nl / didyvandev@yahoo.com